Pantages Apartments

Pantages_Apartments_01
« 1 of 5 »

Located on an infill site in Seattle’s Capitol Hill neighborhood, the project involved the adaptive-reuse of the 1908 Pantages House, a city landmark, and the construction of a new five-story, wood-framed building.  The single family house was converted into four apartments, a library, and other common space for the overall development, while the remaining 45 apartments are located in a new structure that wraps around the house in an L-configuration.  The open space between the two buildings provides a landscaped shared courtyard. Using this approach, SMR was able to retain a piece of historic fabric in a rapidly developing neighborhood, while creating a total of 49 affordable housing units. Pantages Apartments is a BuiltGreen 3-Star certified project.

  • Client: 
  • Location: 
  • Program: 
  • Highlights: